Atzucacs virtuals



TERESA MÁRQUEZ - ARENYS DE MARSituació estranya, la viscuda ahir al ple d'Arenys de Mar, però del tot obligada pels recents canvis polítics. L'aprovació definitiva del pressupost del 2016 gestat pel govern de JxA –debatut fins a tres cops a la sala i que es va aprovar inicialment amb el suport del PP i l'abstenció del PSC i un dels dos regidors de la CUP– va superar per àmplia majoria ahir el tràmit definitiu. Els mateixos comptes que pugen a més de 17 milions d'euros van obtenir el suport de l'actual govern –ERC, el PSC, CiU i ICV–, de JxA i del PP a l'oposició i la CUP es va dividir amb un vot a favor i un en contra. El regidor d'Hisenda, Ramon Vinyes (PSC), va remarcar que els comptes tiraven endavant “per responsabilitat” i per garantir el normal funcionament de l'Ajuntament. “Si no els aprovem no podem demanar crèdit i no podem atorgar les subvencions a les entitats, entre d'altres”, va dir. L'exalcalde Estanis Fors va dir que s'els sentia seus i va retreure al nou govern que no haguessin aplicat abans “la generositat per aprovar-los”. Les quatre al·legacions presentades es van desestimar.
Les declaracions del nou Govern demostren que son conscients del perjudici que suposa per a la població no aprovar els pressupostos municipals.
Val a dir que el marge de maniobra que tenen els governs municipals és més aviat petit, doncs la major part es destinen a les despeses de personal, manteniment d'edificis, prestació de serveis bàsics i el capítol d'inversions està molt supeditat a les subvencions que es puguin rebre d'organismes supramunicipals. Per tant, les diferències que pot haver-hi entre un grup polític i un altre son relativament petites, tot i que legítimes.

No prou legitimes com per blocar el Pressupost de la vila conscients dels perjudicis per als ciutadans amb l'únic propòsit de blocar al Govern anterior i així poder justificar la invenció de "l'atzucac", palanca de la moció de censura.

Com deia aquell...."sal tú para ponerme yo".

Comentaris